Companii

Schimbare la vârful Ursus Breweries: Paul Barnett se retrage din funcţia de preşedinte, iar în locul lui este numit un executiv cu experienţă pe piaţa poloneză

Michal Mrowiec, viitorul preşedinte Ursus Breweries, este în prezent vicepreşedinte de vânzari al Kompania Piwowarska.

Michal Mrowiec, viitorul preşedinte Ursus Breweries, este în prezent vicepreşedinte de vânzari al Kompania Piwowarska.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.11.2022, 00:05 134

Paul Barnett, executivul care ocupă funcţia de preşedinte al Ursus Breweries, liderul pieţei de bere din România, se retrage din ianuarie 2023 din această poziţie pe care o ocupă din prima parte a a anului trecut. El se va întoarce în ţara natală, Australia. 

Astfel, funcţia de preşedinte al companiei va fi preluată de Michal Mrowiec, actualul vicepreşedinte de vânzari al Kompania Piwowarska, afacerea poloneză a grupului Asahi Europe & International. Michal a făcut parte, în ultimii şapte ani, din echipa Kompania Piwowarska, producător de bere parte a grupului Asahi. Anterior, el a fost director comercial la Coca Cola HBC în Polonia şi vicepreşedinte de vânzări la Unilever. Michal Mrowiec a finalizat masteratul la Universitatea de Economie din Katowice, Polonia. 

„Numirea la conducerea Ursus Breweries mă onorează şi mă bucur să vin în România – o ţară care se aseamănă cu ţara mea natală, Polonia. Echipa de aici face performanţă, iar compania are deja rolul de lider al pieţei berii şi am acceptat cu entuziasm provocarea de a duce mai departe proiectele de dezvoltare sustenabilă şi comercială ale companiei, demarate de echipă alături de Paul. Voi lucra îndeaproape cu colegii mei şi îmi voi pune la dispoziţie know-how-ul şi experienţa acumulate până acum astfel încât să ne menţinem pe acelaşi loc în topul preferinţelor consumatorilor din România,” a declarat Michal Mrowiec. La rândul lui, Paul Barnett a spus că a avut o experienţă foarte bună în echipa Ursus Breweries. „Las pe mâini foarte bune iniţiativele dezvoltate aici şi am încredere că Ursus Breweries va avea o perioadă prosperă sub coordonarea lui Michal,” a adăugat Paul Barnett. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO