Companii

Schimbare de lider în distribuţia de medicamente: Mediplus revine în fruntea pieţei după ce a luat faţa Fildas, controlat de Anca Vlad. Mediplus face parte din grupul Dr. Max Pharma România, controlat de fondul de investiţii Penta Investments

Schimbare de lider în distribuţia de medicamente:...

Autor: Georgiana Mihalache

10.07.2024, 10:40 181

În 2023, compania a generat 6,9 mld. lei afaceri, în creştere cu 21% faţă de anul anterior În ultimii ani, Mediplus şi Fildas, cei mai mari doi jucători, au făcut schimb de locuri în fruntea pieţei distribuţiei de medicamente  În 2023, Fildas a pierdut primul loc în favoarea Mediplus.

Distribuţia de medicamente din România are un nou lider după cifra de afaceri, după ce Mediplus a realizat 6,9 miliarde de lei în 2023, cu 34 mil. lei peste jucătorul de pe locul al doilea, Fildas Trading, controlat de antreprenoarea Anca Vlad.

Astfel, concurenţa în domeniul co­merţului cu medicamente se accentuează, cele două companii din fruntea clasa­mentului mergând şi în ultimii ani umăr la umăr în lupta pentru primul loc.

Nu este prima dată când cei doi jucători de la vârful pieţei fac schimb de locuri. După o perioadă de câţiva ani de „supre­maţie“ a Mediplus, în 2019 Fildas urca pe primul loc după cifra de afaceri. În 2021, Mediplus a revenit în frunte, pentru a ceda prima poziţie un an mai târziu, în 2022. Anul trecut, distribuitorul cehilor de la Penta Investments a revenit din nou pe primul loc.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro