Companii

Schimbări la vârful pieţei de retail şi distribuţie de medicamente: Grupul Fildas-Catena, vânzări de 7,7 mld. lei în 2018, peste grupul A&D Pharma

Schimbări la vârful pieţei de retail şi distribuţie...

Autor: Georgiana Mihalache

17.05.2019, 02:35 3352

Grupul Fildas-Catena, controlat de antreprenoarea Anca Vlad, a avut afaceri cumulate de 7,7 miliarde de lei în 2018 din divizia de distribuţie de medicamente prin distribuitorul Fildas şi retail farma, cu farmaciile Catena, în creştere cu 40% faţă de anul trecut.

Astfel, grupul trece pe pri­mul loc în clasament după vân­zări, devansând grupul A&D Pharma (distribuitorul Medi­plus şi farmaciile Sensi­blu), care a înregistrat 5,6 mld. lei în 2018.

Calculele ZF au luat în considerare doar diviziile de distribuţie de medicamente şi de lanţ de farmacii, care aduc de altfel cea mai mare parte din businessul total pe piaţa locală.

Reprezentanţii grupului A&D Pharma nu au răspuns la solicitarea ZF privind toate entităţie fiscale care intră în grup.

Rezultatele Mediplus şi Sensi­blu sunt disponibile pe site-ul mfinante.ro, în timp ce Fildas-Catena a trimis informaţiile pe 2018 la nivel de grup către ZF. 

Din 2017, grupurile de retail şi distribuţie de medica­mente au intrat în zodia tranzacţiilor, grupul A&D Phar­ma fiind cumpărat de fondul ceh de investiţii Penta. Şi grupul Farmexim, care include distribuitorul cu acelaşi nu­me şi farmaciile Help Net, a fost cumpărat de ger­manii de la Phoenix, unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO