Companii

Schneider: cresterea vanzarilor justifica o investitie

05.12.2003, 00:00 50



Compania Schneider Electric, specializata in furnizarea de produse si solutii pentru distributia electrica, are un program de dublare a productiei in tarile din Europa de Est, program ce include si Romania.



"Schneider Electric isi va dubla in urmatorii trei ani productia in tarile din Europa de Est. Deocamdata in Romania grupul nu are o unitate de productie, dar cresterea realizata pana acum de filiala Schneider Electric Romania justifica realizarea unei investitii intr-o fabrica de profil", a declarat ieri Christian Weist, directorul pentru Europa al Schneider Electric.  



In acest an, Schneider Electric Romania preconizeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 30 milioane de euro.



Schneider Electric detine unitati de productie in Polonia, Cehia, Ungaria si Bulgaria.



"Investitiile in aceasta regiune se datoreaza atat costurilor scazute atat ale fortei de munca, cat si ale subcomponentelor, care sunt achizitionate la nivel local", a mai spus Weist ieri la Bruxelles, unde firma a marcat a 80 de ani de existenta a brandului Telemecanique. Evenimentul a constat in prezentarea celor mai noi produse si solutii oferite de companie intr-o maniera interactiva. Alaturi de clientii din Elvetia si Africa de Sud, un distribuitor oficial al Schneider Electric Romania, compania EEE Timisoara, a primit un premiu pentru fidelitate.



Schneider Electric este prezenta pe piata romaneasca inca din 1991, iar in 1997 a fost infiintata filiala Schneider Electric Romania S.R.L., cu sediul central in Bucuresti si cu agentii in Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara, iar in prezent are 100 de angajati. Principalii competitori pe piata din Romania sunt mari companii multinationale: ABB, Siemens, Moeller Electric, Allan Bradley.



Compania Schneider Electric, detinatoare a marcilor Merlin Gerin si Telemecanique, are 80.000 de angajati in 130 tari si a avut vanzari de 10 miliarde de euro in 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO