Companii

Schneider Electric estimează că un milion de maşini electrice vor circula peste 15 ani în România

Schneider Electric estimează că un milion de maşini electrice vor circula peste 15 ani în România

Autor: Carol Dan

14.06.2011, 23:30 580

Numărul de autovehicule din România se va dubla în următorii10-15 ani, iar un milion de unităţi vor fi electrice, estimeazăSchneider Electric România, companie interesată să participe ladezvoltarea infrastructurii necesare maşinilor electrice. "Într-uninterval de 10-15 ani în România vor circula un milion de maşinielectrice", a declarat preşedintele Schneider Electric România,Saulo Spaolanse.

Parcul auto din România a crescut anul trecut cu 1,8%, la peste5,42 milioane de vehicule, din care 4,3 milioane sunt autoturisme,potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şiÎnmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai multe vehicule,aproape 60%, sunt echipate cu motorizări pe benzină. La începutullunii iunie Renault România a anunţat că a încheiat acorduri cuElectrica, Schneider Electric şi Siemens în vederea dezvoltării înparteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice înRomânia.

Acordurile au fost semnate în cadrul "Programului de Conectare aVehiculelor Electrice - Parteneriat pentru o mobilitate cu zeroemisii", iniţiat de Renault România. Schneider Electric vizeazăcreşterea cotei de piaţă şi vede oportunităţi de dezvoltare aafacerii în toate sectoarele în care activează, a mai spusSpaolanse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO