Companii

Scindare la firma de avocatură Vilău & Mitel, avocatul Sorin Mitel rămâne singur la conducere

Scindare la firma de avocatură Vilău & Mitel, avocatul...

Autor: Andrei Cîrchelan

02.09.2014, 16:49 2803

Avocaţii Dragoş Vilău şi Sorin Mitel, care au fondat casa de avocatură Vilău & Mitel, unul dintre marii jucători din piaţa locală a avocaturii de business, au decis să rupă asocierea în urma unei şedinţe în care s-a decis ca Mitel să rămână coordonator unic al firmei.

„Decizia, care a fost adoptată cu votul majorităţii asociaţilor, nu va influenţa în niciun fel activitatea firmei. Avem o echipă redutabilă şi stabilă, vom pune accent pe performanţă şi pe mai departe”, a declarat Sorin Mitel, Managing Partner Vilau & Mitel. Până la momentul publicării ştirii, Dragoş Vilău nu a comentat informaţia.

Potrivit unui comunicat, acţionarii firmei au decis într-o şedinţă din data de 1 septembrie, „cu majoritate de voturi”, ca Dragoş Vilău să nu mai exercite funcţia de coordonator alături de Mitel. Acesta rămâne momentan în cadrul firmei, însă, potrivit unor surse din piaţă, va pleca până la finalul anului împreună cu un alt partener Vilău & Mitel, înfiinţând o nouă firmă, alături de echipa pe care o coordonează în prezent.

Firma Vilău & Mitel a fost înfiinţată în 2003, când cei doi avocaţi s-au desprins de Muşat & Asociaţii, firma coordonată de Gheorghe Muşat.

Dragoş Vilău, 42 de ani are o experienţă juridică de aproximativ 19 ani, fiind specializat în litigii. În perioada 1996-2003 el a fost partener în cadrul Muşat & Asociaţii.

Sorin Mitel, 46 de ani, are o experienţă juridică de 17 ani şi este specializat în drept corporativ.

Primul semnal al situaţiei care a dus la scindare a apărut în spaţiul public la finalul anului trecut, când partenerul Roxana Muşoi a plecat la firma cunoscută azi sub denumirea de Rădulescu & Musoi, înfiinţată de avocatul Mihai Rădulescu. 

În prezent, Vilău & Mitel figurează cu 26 de avocaţi în Baroul Bucureşti, inclusiv cinci avocaţi asociaţi. În mod tradiţional, în activitatea firmei, Vilău coordona partea de litigii, iar Mitel gestiona activitatea de consultanţă.

Pe parcursul anului trecut, avocaţii Vilău & Mitel au asistat Axxess Capital, managerul de investiţii al fondului Emerging Europe Accession Fund, la preluarea furnizorului de servicii IT Star Storage. O altă tranzacţie, în care firma a asistat vânzătorul, a fost deal-ul prin care omul de afaceri Cristian Lupşa a vândut procesatorul de carduri Supercard Solutions & Services către Provus Service Provider.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO