Companii

Scoala de afaceri fondata de Soros pleaca din Romania

07.03.2010, 23:07 123

Scoala de afaceri CEU Business School, care a fost fondata inanii '90 de un grup de oameni de afaceri printre care s-a numaratsi miliardarul George Soros, a decis sa iasa de pe piata locala sisa nu mai ofere programul de Executive MBA (EMBA) la Bucuresti.

Scoala nu va mai incepe cursurile pentru o noua promotie si vamai functiona doar aproximativ un an, pana cand cei aproximativ 25de studenti care sunt inscrisi in prezent isi vor finalizastudiile.

"Nu plecam din cauza crizei, nici din cauza situatiei financiarea scolii, ci ca urmare a unei decizii strategice a conducerii CEU",a explicat pentru ZF Oliver Olson, country manager pentru Romaniaal CEU Business School.

Institutia ofera in Romania programe de Executive MBA din 2006si a ocupat primul loc in editia din 2009 a Top MBA, realizat deZiarul Financiar.

CEU Business School este parte a Central European University(CEU) si are sediul la Budapesta, fiind una dintre cele mai vechisi mai prestigioase scoli de afaceri din Europa Centrala si deSud-Est. Miliardarul George Soros in varsta de 78 de ani are oavere estimata la 11 mld. dolari si a investit aproximativ 420 mil.euro in educatie in ultimii 20 de ani, aceasta fiind, potrivit unorestimari, cea mai mare donatie privata facuta vreodata uneiuniversitati europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO