Companii

Se lucrează la noi bugete, dar încă se mai vorbeşte despre creştere

Se lucrează la noi bugete, dar încă se mai vorbeşte...

Autor: Luiza Chiroiu

29.06.2015, 00:06 266
Scăderea preţurilor la medica­mente, care ar putea intra în vigoare de la 1 iulie, a răsturnat bugetele distri­bui­torilor de medicamente şi ale far­maciilor, cei mai mari jucători din piaţa farma care se află la capătul lanţului până la pacient. Unele firme au ajuns să-şi reducă chiar şi cu o treime ţintele de creştere pentru acest an.
 
Companiile de medicamente reali­zează anual revizuiri ale bugetelor din cauza contextului instabil din industrie, dar este pentru prima dată în şase ani când prognozele sunt schimbate de faptul că Ministerul Sănătăţii a decis să revizuiască preţurile pastilelor.
 
„În urma revizuirii bugetului, esti­măm o scădere (a ritmului de creş­tere - n.red.) de 15-20% pentru perioada rămasă din an faţă de previziunile ini­ţiale“, a afirmat Ovidiu Wencz, direc­to­rul general al Dona. Cu o cifră de afaceri de 787 mil. lei anul trecut, reţeaua de far­macii Dona avea prognozată o creştere de 40% pentru 2015. În luna mai însă compania şi-a redus aşteptările la 25-30% pentru întreg anul 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO