Companii

Se mişcă piaţa farma: Zentiva cumpără Solacium, un brand românesc de suplimente alimentare care se află în portofoliul cehilor de la Dr. Max

Se mişcă piaţa farma: Zentiva cumpără Solacium, un...

Autor: Georgiana Mihalache

13.03.2019, 17:29 598

Grupul Zentiva a cumpărat compania Solacium, un brand românesc de suplimente alimentare şi medicamente fără reţetă, parte din grupul Dr. Max, care mai deţine pe piaţa românească farmaciile Sensiblu, potrivit unui anunţ al companiei.

„Solacium completează business-ul nostru de medicamente generice şi ne ajută să ne dezvoltăm divizia de OTC-uri şi oferta pentru pacienţii şi consumatorii din România”, a spus Nick Haggar, CEO Zentiva, potrivit unui comunicat de presă.

Tranzacţia s-a semnat între Grupul Zentiva şi Siyiara Entreprises, o companie din Cipru care este acţionara businessului românesc, însă nu a fost anunţată valoarea achiziţiei. Solacium are un business de 30 mil. lei pe piaţa românească, potrivit rezultatelor din 2017, iar compania a înregistrat pierderi de aproape 1 mil. lei în anul menţionat. În cadrul Solacium sunt 62 de angajaţi, mai arată datele publice de la Finanţe.

„După achiziţionarea de către Dr.Max a grupului A&D Pharma, am decis să ne concentrăm în primul rând pe trei piloni ai business-ului nostru în România - retail farmaceutic, vânzări en-gros, respectiv marketing şi vânzări“, a spus Leonardo Ferrandino, Preşedinte şi CEO al grupului Dr.Max.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO