• Leu / EUR4.7509
  • Leu / GBP5.5172
  • Leu / USD4.1988
Companii

Se pregăteşte piaţa rezidenţială de un nou boom?

Secțiune susținută de Medlife Logo
Se pregăteşte piaţa rezidenţială de un nou boom?

Shimon Galon va fi prezent în calitate de speaker la ZF Construction & Infrastructure Summit ’15

Autor: Andreea Neferu

25 mai 2015 271

Sectorul rezidenţial a început  încă de anul trecut să dea primele semne ale unui reviriment, în contextul în care şi condiţiile de creditare s-au mai relaxat, iar potenţialii cumpărători au prins curaj. Iar avansul din domeniul construcţiei de locuinţe a continuat să se simtă şi în prima parte a anului acesta, mai mulţi dezvoltatori anunţând deja proiecte noi.

Shimon Galon, cel care a condus timp de 15 ani compania imobiliară GTC şi care acum controlează firma Real Sol, este unul dintre investitorii care s-au implicat anul acesta în construirea unui proiect rezidenţial. Astfel, alături de dezvoltatorul isrelian Gindi Group, Galon a anunţat că va ridica un proiect rezidenţial de 324 de locuinţe în zona Mihai Bravu din Capitală, numit GViTown, în care investiţia este de circa 20 de milioane de euro. Galon va fi prezent în calitate de speaker la ZF Construction & Infrastructure Summit ’15, unde va discuta despre noile tendinţe din segmentul rezidenţial, dar şi despre care sunt şansele ca perioada următoare să aducă un nou boom în acest segment. „Real estate-ul este ca o sinusoidă, acum suntem la începutul unei urcări“, spunea Shimon Galon în urmă cu o lună.

Pe fondul stabilizării şi al unei uşoare revigorări a vânzărilor, din ce în ce mai mulţi investitori, în special locali, au reînceput să construiască ansambluri rezidenţiale în Bu­cureşti, preferate fiind totuşi zonele de la marginea Capitalei, unde preţurile terenurilor sunt mai scăzute. Totuşi, unii investitori au început să mizeze pe zone în interiorul oraşului, aşa cum sunt Gindi şi Shimon Galon.

Evenimentul ZF Construction & Infrastructure Summit va avea loc pe 26 mai şi va aduce faţă în faţă jucători din mediul privat şi reprezentanţii mai multor entităţi de stat, printre temele de discuţie figurând cele legate de infra­struc­tura de transport, piaţa birourilor şi sectorul rezidenţial.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7509
Diferență: -0,103
Ieri: 4.7558
Azi: 4.1988
Diferență: 0,5508
Ieri: 4.1758
Azi: 5.5172
Diferență: 0,5926
Ieri: 5.4847
Azi: 4.2187
Diferență: 0,4189
Ieri: 4.2011