Companii

Sebastian Bobu, Symmetrica, producător de materiale de construcţii: Până acum, scumpirile nu au avut un impact foarte mare în produsele noastre, dar de acum se vor resimţi în preţ

Sebastian Bobu

Sebastian Bobu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.01.2022, 09:00 837

Producătorul de pavele Sym­metrica din Suceava, deţinut de fa­milia Stanciu, se aşteaptă în con­tinuare la creşteri ale cos­turilor cu materiile pri­me şi a majorat preţu­rile produselor pe care le are în portofoliu, pen­tru a putea face faţă chel­tu­ielilor. Per total, el vor­beşte despre o creştere cu circa 20-30% a preţului pro­duselor din portofoliul Symme­trica, cu diferenţe de la un produs la altul. Noile preţuri sunt valabile începând cu acest an.

„Cheltuielile noastre au crescut, per total, cu 10-20% în 2021 faţă de anul precedent, un avans pe care noi nu l-am mai întâlnit. Vom încheia con­tracte de achiziţii la preţuri mult mai mari decât anul trecut. Am fost deja anunţaţi de pro­ducătorii de ciment de o creştere de circa 30%, si­milară cu cea a agre­ga­te­lor (nisip, pietriş, pia­tră), şi cred că nici alţi jucă­tori care produc elemente din be­ton nu au alternativă şi vor fi nevoiţi să majoreze pre­ţurile“, a spus pentru ZF Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.

El estimează că Symmetrica a încheiat anul 2021 cu afaceri în linie cu estimările făcute la început de an, adică o creştere de 10% faţă de 2020, când a raportat un business de 162,2 mil. lei şi un profit de 17,1 mil. lei. Symmetrica a ajuns să numere 530 de angajaţi, din care peste 300 lucrează în producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO