Companii

Secoşan, Delgaz Grid: Păstrăm un nivel ridicat al investiţiilor, chiar cu preţul unor împrumuturi consistente. Dacă în 2020 aveam 67 de prosumatori, anul acesta ajungem la 6.000

Cristian Secoşan, director general al Delgaz Grid: 
În ultimii cinci ani reţeaua de gaz a crescut cu peste 2.000 de kilometri, iar numărul locurilor de consum cu circa 230.000. În colaborare cu autorităţile locale, vor fi înfiinţate 11 distribuţii noi de gaze naturale în judeţele Iaşi, Hunedoara, Cluj, Maramureş, Botoşani, Neamţ, Sibiu şi Suceava. Potrivit datelor ANRE, gradul de racordare al gospodăriilor din România la gaze naturale se situează undeva în jur de 50%.

Cristian Secoşan, director general al Delgaz Grid: În ultimii cinci ani reţeaua de gaz a crescut cu peste 2.000 de kilometri, iar numărul locurilor de consum cu circa 230.000. În colaborare cu autorităţile locale, vor fi înfiinţate 11 distribuţii noi de gaze naturale în judeţele Iaşi, Hunedoara, Cluj, Maramureş, Botoşani, Neamţ, Sibiu şi Suceava. Potrivit datelor ANRE, gradul de racordare al gospodăriilor din România la gaze naturale se situează undeva în jur de 50%.

Autor: Roxana Petrescu

20.06.2022, 10:00 253

♦ Delgaz Grid, companie din portofoliul grupului E.ON în România, care gestionează reţelele de distribuţie a gazului şi a energiei din zona Moldovei, are pentru anul acesta un buget record de investiţii, de 143 de milioane de euro, pe care îl va susţine în ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă companiile de utilităţi.

Automatizarea reţelelor, identi­fi­carea unor oportunităţi pen­tru introducerea gazelor verzi sau pregătirile pentru a integra un număr tot mai mare de prosumatori sunt câteva dintre priorităţile lui Cristian Secoşan, cel care a preluat în aprilie funcţia de director general al Delgaz Grid.

Compania are 5.500 de angajaţi şi ges­tionează 24.000 de kilometri de conducte de gaze şi 83.000 de kilometri de reţele de e­nergie, având un portfoliu de 3,4 milioane de clienţi. În aprilie, conducerea Delgaz Grid a fost preluată de Cristian Secoşan, cel care a ocupat în perioada 2007-2009 funcţia de di­rector general al E.ON Moldova Furnizare.

„Privind în urmă, am multe amintiri frumoase din perioada 2007-2009, când e­ram director general la fosta E.ON Mol­dova Furnizare. Pe atunci, centrul opera­ţional în care îmi desfăşuram activitatea era la Iaşi, un loc de care sunt încă foarte legat, mai ales că este şi oraşul unde s-a născut cel de-al treilea fiu al meu. Pentru mine a fost, cumva, ca o reîntoarcere la familie, însă una care locuieşte într-o casă nouă, complet schimbată“, spune Cristian Secoşan, exe­cutiv cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO