Companii

Sectorul auto şi cel de petrol şi gaze, două dintre cele mai importante sectoare ale economiei româneşti, vor căuta alte aptitudini la angajaţi şi vor avea nevoie de mai puţini oameni odată cu automatizarea şi dezvoltarea tehnologiei

Sectorul auto şi cel de petrol şi gaze, două dintre...

Autor: Alexandra Matei

23.06.2022, 16:30 69

În ambele sectoare va exista un declin al abilităţilor manuale, dar şi al celor legate de manipulare, prelucrarea datelor, raportare şi al celor care vizează activităţi repetitive.

Digitalizarea şi automatizarea iau amploare în sectoarele auto şi petrol şi gaze, astfel că marii jucători din aceste două industrii vor fi nevoiţi să îşi adapteze modul de lucru şi vor ajunge să caute alte aptitudini şi abilităţi la oamenii pe care îi vor angaja în viitor.

Pe măsură ce tehnologia se dezvoltă şi este adoptată de către companiile din aceste două sectoare importante ale economiei, impactul se va simţi şi la nivelul locurilor de muncă, întrucât va fi nevoie de mai puţini angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO