Companii

Sectorul feroviar din România riscă să intre în colaps în 5 ani din cauza pensionării mecanicilor de locomotivă

Sectorul feroviar din România riscă să intre în colaps în 5 ani din cauza pensionării mecanicilor de locomotivă

Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de recrutare Elite Searchers: Companiile din acest sector, atât cele private, dar mai ales CFR, trebuie să pună accentul pe cursuri de formare şi pe mediatizarea lor pentru a atrage forţă de muncă tânără, în special în zonele unde există sau urmează un deficit acut de personal.

Autor: Ramona Cornea

01.09.2020, 17:55 6366

Companiile active în sectorul transportului feroviar de marfă şi de călători se  confruntă o îmbătrânire a forţei de muncă, fenomen ce va cauza provocări în a atrage personal specializat nou în următorii ani, când mare parte din angajaţii care lucrează acum în sector se vor pensiona.

Faptul că forţa de muncă sectorul de transport feroviar ajunge rapid către vârsta retragerii din activitate este una dintre provocările majore ale industrie, alături de lipsa noilor generaţii de muncitori calificaţi în domeniu, crede Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de recrutare Elite Searchers.

„Media de vârstă în cadrul companiei CFR este de 53 de ani, iar peste 5 ani compania ar putea intra în colaps din cauza pensionării a 30% din personal. Pe lângă acestea, se mai adaugă şi restructurările şi interesul scăzut faţă de sectorul acesta şi astfel ajung în situaţia unui deficit major de personal. Companiile din acest sector, atât cele private, dar mai ales CFR, trebuie să pună accentul pe cursuri de formare şi pe mediatizarea lor pentru a atrage forţă de muncă tânără, în special în zonele unde există sau urmează un deficit acut de personal. La fel de importantă este promovarea beneficiilor unui astfel de loc de muncă în rândul comunităţilor şi stimularea tinerilor să aleagă o calificare în domeniu“, crede ea.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO