Companii

Secuiana: Cresterea salariilor si plecarea oamenilor ne forteaza sa reducem lohnul

Secuiana: Cresterea salariilor si plecarea oamenilor ne forteaza sa reducem lohnul

Laszlo Dobra: Retailul a fost singurul care a ridicat cifra de afaceri

05.08.2008, 19:57 46

Producatorul de confectii pentru barbati Secuiana va investi pana la 1,7 mil. euro in retail, urmand sa deschida pana la sfarsitul acestui an aproximativ zece magazine sub brandul Adam's.
"Investitia in amenajarea unui magazin, care include atat mobilierul, cat si partea de iluminat, ajunge la 15-20.000 de euro, iar stocul de marfa se ridica pana la 150.000 de euro. De la inceputul anului am deschis cinci magazine, iar pana la sfarsitul lui 2008 vrem sa mai adaugam in portofoliu intre 8 si 10 magazine, in functie de lansarea centrelor comerciale. Avem contractele deja semnate, dar totul depinde de marile lanturi de magazine", a declarat pentru ZF Laszlo Dobra, directorul general al Secuiana.
Potrivit conducerii companiei retailul a fost singurul care a ridicat cifra de afaceri totala, ruland in primul semestru al acestui an 4,2 mil. euro, in crestere cu aproximativ 18% fata de perioada similara a lui 2007 cand a raportat afaceri de 3,5 mil. euro.
In acelasi interval, profitul a crescut semnificativ, cu aproape 65%, de la 73.200 euro la 3,5 mil. euro. Dezvoltarea pe segmentul de retail ii va aduce producatorului de textile o crestere a cifrei de afaceri pe tot anul in curs, previziunile ajungand la nivelul de 8,5 mil. euro, in avans cu 12% fata de 2007. Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 7,4 mil. euro.
Secuiana, cu sediul in Targul Secuiesc, detine o retea de 26 de magazine in toata tara, la care se adauga cinci unitati deschise in sistem de franciza in Bucuresti si Arad. Prin aceste magazine ea comercializeaza toata gama de imbracaminte pentru barbati.
"Cantitativ, 65% din totalul articolelor inseamna colectia de pantaloni, restul fiind reprezentat de costume, sacouri sau tricotaje", a mai spus Dobra.
Noile magazine care se vor deschide sub brandul Adam's vor urma deschiderile lanturilor de hipermarketuri, intrucat 90% din magazinele detinute de Secuiana sunt situate in galeriile comerciale ale hipermarketurilor Carrefour, Cora, Aushan si Real.
Pe partea de productie, 80% din capacitatea Secuiana reprezinta lohn, in timp ce valoric acesta ajunge la 60%. "In prezent 90% din ceea ce inseamna lohn merge la export, dar pe viitor va scadea. Cresterea salariilor si plecarea fortei de munca ne forteaza sa reducem lohnul", a explicat Dobra.
Pricipalii producatori de textile pe piata locala sunt Rosko Textil din Arad, Rifil Savinesti, Alison Hayes sau Iasitex. In ceea ce priveste retailul, brandul Adam's intra in concurenta cu Bigotti, Cavaliere sau Tata&Fiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO