Companii

Sef nou la Schneider Electric Romania si un buget de peste 47 mil. euro

01.09.2006, 20:12 87

Schneider Electric Romania, filiala locala a grupului francez specializat in furnizarea de servicii si echipamente energetice, va avea de la inceputul saptamanii viitoare un nou director general, in persoana englezului Dave Nicholl, care-l va inlocui pe Jacques Francescato.
Nicholl vine in Romania dupa ce anterior a lucrat la filiala Schneider Electric din Marea Britanie in functia de director si sisteme de solutii. Jaques Francescato conducea filiala locala a francezilor de cinci ani iar acum a preluat dezvoltarea unei noi activitati care se ocupa de eficienta energiei in Grenoble, Franta. "Este un lucru destul de obisnuit in cadrul companiei. Schimbarea a intervenit in contextul finalizarii mandatului actualului director, aceasta mutare neavand nicio legatura cu performantele acestuia", au declarat oficialii companiei.
Anul trecut, Schneider a mai adus in echipa sa un expat si anume pe francezul Antoine Baveux in pozitia de director de marketing.
Pentru acest an, Schneider Electric Romania si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 25-30% comparativ cu nivelul inregistrat anul trecut. Anul trecut, compania obtinea un profit net de 3,23 mil.euro la afaceri de 38,2 mil. euro.
"Principalii factori de crestere sunt investitia intr-un nou centru de logistica infiintat la jumatatea anului trecut, lucru care a sporit capacitatea de procesare a produselor cu 80% fata de situatia anterioara", potrivit reprezentantilor companiei.
Un alt lucru care sustine aceasta estimare este trendul ascendent al pietei de profil.
Furnizorii de echipamente si servicii energetice isi impart in prezent o piata estimata la circa 400 mil. euro, care poate atinge in acest an un ritm de crestere de circa 10-12%, potrivit oficialilor Schneider Electric Romania.
"Aceasta s-a datorat in mare parte cresterii investitiilor din industrie, constructii de cladiri, infrastructura sau in domeniul dezvoltarii de site-uri rezidentiale", potrivit surselor citate.
Printre principalii jucatori se numara concernul german Siemens, grupul elvetiano-suedez ABB sau Areva.
Anul trecut, majoritatea jucatorilor au inregistrat cresteri spectaculoase ale afacerilor derulate pe fondul proceselor de privatizare care au schimbat complet raportul de forte pe piata autohtona e energiei. Astfel, venirea pe piata a unor investitori de talia gigantului german E.ON sau a italienilor de la Enel a creat practic o piata noua pentru furnizorii de echipamente.
Milioanele de euro pe care aceste companii le-au investit in retehnologizarea instalatiilor s-au regasit in afacerile companiilor care activeaza in sectorul de profil. De asemenea, companii precum Transelectrica sau Electrica au investit mult in modernizari.
Potrivit ultimelor informatii disponibile, Schneider Romania are in portofoliu clienti mari industriali precum Arpechim Pitesti, Mittal Steel Galati, Michelin, companii energetice, lanturile de hipermarketuri Carrefour si Cora si clienti rezidentiali. Schneider Electric Romania are aproximativ 155 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO