Companii

Şefa din Europa a SABMiller: Am văzut peste tot închideri de baruri, dar ce a fost mai greu a trecut

Şefa din Europa a SABMiller: Am văzut peste tot...

Autor: Ioana David

31.03.2015, 00:07 768

Sue Clark, managing director al SABMiller Europe, o regiune care generează anual venituri de aproape 6 mld. dolari, spune că România, asemenea celorlalte state din regiune, s-a confruntat cu scăderea numărului de baruri şi restaurante, tendinţă care acum s-a oprit.

„În Europa, tendinţa de închidere de baruri şi restaurante ca urmare a schimbării stilului de viaţă şi a interzicerii fumatului a fost accelerată de condiţiile economice dificile la care am fost martori. Cu toate acestea, se pare că perioada cea mai grea a trecut şi acum numărul acestora este în curs de stabilizare“, a afirmat Sue Clark pentru ZF.

Iar în timpul călătoriilor de afaceri în România, a văzut „întotdeauna baruri şi restaurante animate“. Mesajul pozitiv pe care l-a trimis are loc în condiţiile în care piaţa de bere şi-a continuat declinul anul trecut, când a pierdut aproape 9% din volumele comercializate.

Ponderea vânzărilor prin baruri şi restaurante (HoReCa) la nivelul pieţei de bere a scăzut la 22% în 2013 faţă de 35% în 2008. Reducerea are loc în condiţiile în care numărul de firme care operează unităţi în industria ospitalităţii s-a redus cu aproape 1.000, la circa 23.600.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO