Companii

Şeful AFI Europe: Vânzările în creştere ale mallurilor sunt un semnal al revenirii economice

David Hay

David Hay

Autor: Andreea Neferu

27.07.2015, 00:07 910

David Hay, CEO al companiei israeliene de dezvoltare imobiliară AFI Europe, spune că a observat o creştere a vânzărilor re­tai­lerilor din mallurile AFI de pe plan local în pri­­ma parte a anului. Astfel, dacă în AFI Pa­lace Co­tro­ceni acestea au cres­cut lunar cu circa 6% com­parativ cu ace­eaşi pe­rioadă a anului tre­cut, în schimb în AFI Ploieşti vân­zările au cres­cut lunar cu 20-25%.

„În general, piaţa de real estate din România este pe un trend de creş­­tere. Dacă ne uităm la zona de cen­­tre comerciale, vedem o creştere a nu­mărului de vizitatori şi a vânzărilor retailerilor, iar cererea în creştere este un semnal al revenirii economiei“, spune Hay.

De altfel, această evoluţie pozi­ti­vă a sectorului de centre comer­ciale i-a determinat pe israelienii de la AFI să anunţe anul acesta că încep o nouă investiţie într-un proiect la Braşov ce va include un mall şi birouri.

De asemenea, Hay spune că AFI a făcut primii paşi în realizarea unui proiect de birouri pe Şoseaua Pro­gre­sului din Capitală după ce a ob­ţinut Planul Ur­banistic Zonal pentru această investiţie.

„Proiectul va avea circa 50.000 de metri pătraţi de birouri şi se va adre­sa în special compa­ni­ilor din zona IT. Anul viitor vom în­ce­pe construcţia, acum facem de­mer­surile pentru a obţine autorizaţia de con­struire“, mai spune Hay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO