Companii

Şeful Bergenbier a fost numit preşedinte al Asociaţiei Berarii României

Şeful Bergenbier a fost numit preşedinte al Asociaţiei...

Autor: Ioana David

27.01.2015, 13:20 503

Lucian Ghinea, directorul general al Bergenbier, al treilea mare jucător din industria berii, a fost numit în poziţia în preşedinte al Asociaţiei Berarii României, din luna ianuarie a acestui an.

El preia această funcţie de la Onno Rombouts, managing director al Heineken România, care a asigurat preşedinţia Asociaţiei pe parcursul anului 2014.

”Deşi piaţa berii a traversat în ultimii ani o perioadă marcată de scădere, sperăm ca 2015 să întrunească acele condiţii economice şi fiscale corecte care să conducă la o evoluţie pozitivă a pieţei”, a spus Lucian Ghinea. 

Ghinea a preluat conducerea Bergenbier în decembrie 2012 şi a fost unul dintre cei mai discreţi manageri din industria berii, neacordând interviuri şi neavând întâlniri cu presa.

El lucrează în cadrul Molson Coors, proprietarul Bergenbier, de 12 ani, cu o pauză de un an şi jumătate în perioada 2008 - 2009. De-a lungul anilor, a ocupat diverse funcţii, cea anterioară poziţiei actuale fiind aceea de financial controller. Are o experienţă atât în industria berii, dar şi în FMCG şi retail din perioada în care a activat în domeniul consultanţei în afaceri.

Din Asociaţia Berarii României fac parte companiile Bergenbier, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries şi Martens, alături de microberăria Clinica de Bere. Împreună, iar potrivit datelor prezentate cei cinci producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO