Companii

Şeful C&A conduce la 30 de ani un business de 50 mil. euro

Şeful C&A conduce la 30 de ani un business de 50 mil. euro

Cristian Codrea

Autor: Cristina Rosca

06.06.2012, 00:05 2279

Cristian Codrea (30 de ani) conduce încă de la intrarea pe piaţă în 2009 businessul retailerului de îmbrăcăminte C&A, unul dintre cele mai mari de pe piaţa de îm­brăcăminte din România. El lucrează însă pentru retailerul olandez din 2008, cu un an înainte de intrarea pe pia­ţa locală.

"M-am angajat ini­ţial în C&A Austria, însă încă de atunci ştiam că voi veni ulterior să conduc operaţiunile locale ale companiei", afir­mă românul. Acum C&A deţine pe piaţa locală o reţea de 22 de magazine şi afaceri de 40-50 de milioane de euro, potrivit estimărilor Ziarului Financiar.

Codrea, absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din Viena, a lucrat iniţial în cadrul unei companii austriece de mase plastice, Plastoplan. Aici el s-a angajat încă din timpul facultăţii şi a rămas timp de mai mulţi ani, punând chiar bazele sub­sidiarei din România a Plastoplan.

Unul dintre avantajele sale a fost faptul că vorbea fluent atât româna, cât şi germana, cunoscând bine termenii tehnici. Codrea a absolvit şcoala generală la Viena, liceul l-a făcut în România, iar apoi s-a întors în Austria pentru studii universitare. În final s-a întors în România cu retailerul olandez de îmbrăcăminte.

Citiţi materialul intergral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO