Companii

Şeful Carrefour: România este o ţară cu o calitate a terenurilor extraordinară. Dorim să limităm pe cât posibil importurile

Şeful Carrefour: România este o ţară cu o calitate a...

Autor: Roana Rotaru

05.04.2017, 00:07 685

Nouă dintre cele mai mari zece reţele de comerţ modern din România se află în top 500 cei mai mari importatori din economie, arată datele INS.

Carrefour, unul dintre cei mai mari retaileri din România, care deţine 290 de magazine în toată ţara, a adunat sub umbrela unei cooperative agricole 80 de familii din Vărăşti, judeţul Giurgiu, care cultivă împreună 60 de hectare, din care pe 15 hec­tare sunt solarii. Retailerul a construit în Vărăşti un depozit de 300 de metri pătraţi, care va ajuta la colec­tarea a 5.000 de tone de legume pe an.

Carrefour nu a dorit să facă publică valorea investiţiei.

„Eu cred că România este o ţară cu o calitate a terenurilor extraordinară. Noi dorim pentru clienţii noştri să aibă acces la producţiile din România şi să limităm pe cât posibil importurile“, a declarat Jean-Baptiste Dernoncourt, directorul general al Carrefour România, în cadrul unei conferinţe organizate ieri de companie.

Anul trecut, industria alimentară a înregistrat un deficit comercial de 2,45 miliarde de euro, importurile de produse alimentare ajungând la 4 miliarde de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Na­ţio­nal de Statistică (INS), în creştere cu 12% faţă de 2015.  În patru ani, impor­turile de produse alimentare au crescut cu aproape un miliard de euro, în timp ce exporturile de produse alimentare autohtone avansează cu 10-20 de milioane de euro anual şi stau de patru ani în jurul a 1,5 mld. euro, potrivit datelor provizorii publicate de INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO