Companii

Şeful Dacia: Vrem mai mulţi furnizori lângă uzina Dacia

Nico­las Maure, CEO Automo­bile Dacia

Nico­las Maure, CEO Automo­bile Dacia

Autor: Bogdan Alecu

04.12.2015, 00:07 2341

Dacia, cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, vrea să aducă mai mulţi furnizori ai grupului Renault lângă uzina de la Mioveni, pentru a putea implementa mai uşor regimul de livrare „just in time“.

„Acum 30% din furnizorii Dacia sunt amplasaţi în judeţul Argeş şi vrem să ajungem la 35% sau poate chiar 40%. Vrem să atragem aici furnizori care produc pentru noi în Franţa, Spania sau Tur­cia. Spre exemplu, prin­tre primii atraşi au fost cei de la Martur“, a spus Nico­las Maure, preşedin­tele şi di­­rec­­torul Automo­bile Dacia.

De exemplu, produ­că­­­torul turc de scaune Mar­tur, controlat de gru­pul Ustun­berk, a ridicat de la zero o fa­bri­că lângă cen­trul de piese de schimb al Dacia de la Oarja, lângă auto­stra­da A1 Bucureşti-Piteşti.

Din cele mai mari 20 de companii din judeţul Ar­geş, 12 lucrează în auto sau în industria compo­nen­telor auto şi se numără printre furnizorii Dacia. În top cinci cei mai mari ex­por­tatori din judeţ sunt doar companii legate de sectorul auto: Dacia, Johnson Controls (cu două entităţi fiscale), Lear Corporation şi Steinel Electronic, potrivit datelor de la INS.

Dacia generează singură peste 40% din cifra de afaceri a judeţului Argeş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO