Companii

Şeful gigantului SABMiller: Discutăm despre creşterea capacităţii de producţie

Şeful gigantului SABMiller: Discutăm despre creşterea capacităţii de producţie

Graham MacKay. Foto Răzvan Lupică

Autor: Ioana David

24.09.2012, 00:07 954

Graham MacKay, cel mai înalt executiv din cadrul gigantului SABMiller, cu afaceri anuale de peste 30 de miliarde de dolari, care s-a aflat pentru scurt timp în România unde deţine producătorul de bere Ursus Breweries, spune că perioada raţionalizărilor la subsidiara locală a luat sfârşit şi că acum tendin­ţa va fi de dezvoltare.

"Discutăm posibilitatea de a creşte capacitatea de producţie în România. Tendinţa este spre dezvoltare nu de raţionalizare", a spus Graham MacKay, exe­cutive chairman al SABMiller, într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Acesta este primul sem­nal pozitiv dat de Ursus, cel mai mare produ­cător local de bere, cu o cifră de afaceri de peste 260 de milioane de euro, care în 2010, an de scădere pe piaţa berii, a decis să închidă fabrica de la Cluj, după ce anul anterior închisese şi facilitatea de la Azuga. Şi alţi producători au închis unităţi de producţie.

Aflat în România cu ocazia unei întâlniri regionale interne în cadrul grupului SABMiller, Graham MacKay, 63 de ani, a vorbit într-un ton optimist despre evoluţia Ursus, dar şi despre România în contextul regiunii central şi est-europene.

"Lucrurile sunt mai bune acum comparativ cu anii trecuţi. Trendul este uşor în sus, însă este adevărat că toată lumea şi-ar dori o recuperare mai rapidă", a spus Graham MacKay.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO