Companii

Şeful Hilton Sibiu: Avem în plan să dezvoltăm un centru de conferinţe cu 1.000 de locuri, investiţie de 2 mil. euro

Hotelul Hilton Sibiu are o capacitate de cazare de 115 camere şi operează în franciză.

Hotelul Hilton Sibiu are o capacitate de cazare de 115 camere şi operează în franciză.

Autor: Mirabela Tiron

01.02.2017, 00:05 249

Nicolae Aron, şeful hotelului Hilton din Sibiu, singura unitate de cinci stele din oraş, spune că anul trecut unitatea a funcţionat la un grad mediu de ocupare de 71%, iar în acest an estimează un nivel de 73%, clienţii fiind oameni de afaceri şi turişti.

„Mai mult de jumătate din cei care s-au cazat sunt oameni de afaceri, care vin la evenimente. Sunt perioade în care avem şi 300 de oameni dintr-o companie. Anul acesta vom găzdui câteva evenimente importante. Vrem să dezvolăm un centru de conferinţe cu 1.000 de locuri pe terenul pe care îl deţinem lângă hotel. Am estimat investiţia la 2 milioane de euro, încercăm să accesăm şi fonduri euro­pene“, a declarat pentru ZF şeful hotelului. Anul trecut, afacerile Hilton Sibiu au crescut cu 2%, iar pentru acest an şeful Hilton Sibiu estimează afaceri mai mari cu 4% pe fondul rezervărilor deja primite.

Sibiu, fostă capitală europeană în 2007, are 315 unităţi turistice de cazare (hoteluri, pensiuni, vile turistice, hosteluri), din care 43 de hoteluri cu o capacitate de cazare de 3.940 de locuri, po­trivit datelor de la Statistică din 2015. În pe­rioada ianuarie-noiembrie anul tre­cut au ajuns în Sibiu 137.000 de străini, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, faţă de 105.000 de străini în perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO