Companii

Şeful Hornbach: Infrastructura a fost şi rămâne o mare problemă şi un factor care le dă multora de gândit dacă să investească sau nu în România

Şeful Hornbach: Infrastructura a fost şi rămâne o...

Autor: Cristi Moga

15.11.2014, 19:36 797

Infrastructura din România a fost şi rămâne o mare problemă şi un factor care le dă multora de gândit dacă să investească sau nu în pe piaţa locală, spune Mugurel-Horia Rusu, directorul ge­neral al Hornbach România. 

Rusu a condus operaţiunile companiei de la intrarea nemţilor pe piaţă, iar anul trecut şi-a prelungit cu încă cinci ani mandatul. Managerul de 54 de ani, întors în ţară după aproape două decenii în Austria şi Germania, se declară „profund dezamăgit de ceea ce se întâmplă în România“.

„Infrastructura ne omoară din punctul de vedere al costurilor de logistică. Aceasta a fost şi rămâne o mare problemă şi un factor care le dă multora de gândit dacă să investească sau nu în România“, a afirmat şeful Hornbach.

În prima jumătate a acestui an cifra de afaceri a companiei a crescut în ciuda faptului că numărul de magazine a rămas constant, activitatea din sectorul rezidenţial şi tranzacţiile din sectorul de bricolaj fiind factori care au contribuit la evoluţia ascendentă. Grupul german deţine pe piaţa locală cinci magazine de bricolaj cu vânzări de aproape 100 de milioane de euro în 2013.

„Construcţiile şi-au revenit anul acesta puternic, peste tot se construieşte de mă întreb de unde atâţia bani. Spre exemplu, la Timişoara mă uitam cât de tare s-au apropiat casele din Dumbrăviţa de magazinul nostru, în timp ce pe DN1 ai zice că în curând se vor construi case şi pe pista aeroportului Aurel Vlaicu“, mai spune Rusu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO