Companii

Şeful hotelului de cinci stele Radisson Blu din Capitală pleacă în Rusia

Ali Yilmaz Yildirimlar lucrează în cadrul lanţului hotelier încă din 1995

Ali Yilmaz Yildirimlar lucrează în cadrul lanţului hotelier încă din 1995

Autor: Mirabela Tiron

19.03.2014, 00:05 584

Mandatul lui Ali Yilmaz Yildirimlar la conducerea hotelului Radisson Blu a început în 2009 şi a durat aproape cinci ani.

Austriacul Ali Yilmaz Yildirimlar, 45 de ani, di­rectorul general al hotelului de cinci stele Radisson Blu, care ocupa această funcţie din 2009, a fost pro­mo­vat ca director regional în Rusia, unde va răspunde de ho­telurile sub brandul de patru stele Park Inn by Radisson.

Oficialii hotelului au transmis că săptămâna viitoare va veni noul director general, al cărui nume nu a fost făcut public până la închiderea ediţiei.

Hotelul Radisson Blu operează 424 de camere şi are afaceri de 25 milioane de euro.

Înainte de a veni în România, Yildi­rimlar a fost timp de doi ani general manager al ho­telului Radisson SAS Manchester Airport. El activează în cadrul lanţului încă din 1995, timp de zece ani ocu­pând diferite poziţii în cadrul hotelului Radisson SAS Palais din Viena, după care a preluat funcţia de director de operaţiuni la hotelul Radisson SAS din Amsterdam.

În 2011, el a fost numit în funcţia de district director al Rezidor pentru Europa de Sud-Est, poziţie din care cooor­dona activitatea a încă cinci hoteluri din Bulgaria, Slovacia şi Cehia.

Radisson Blu şi Centre Ville, afiliat anul trecut la Re­zidor, sunt înregistrate pe compania Bucureşti Tu­rism, controlată de firma BEA Hotels Eastern Europe cu 76,83% şi SIF Transilvania (SIF3) cu 11,29% din titluri.

Recent, acţionarii firmei Bucureşti Turism (BUTU), proprietarul hotelului Radisson şi al com­ple­xu­lui Centre Ville din Capitală, au aprobat transfor­ma­rea a 165 de apartamente din Centre Ville pentru a opera sub brandul Park Inn by Radisson. Investiţia se va ridica la 2,7 milioane de euro şi se va derula în februarie-iunie anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO