Şeful hotelului de cinci stele Radisson Blu din Capitală pleacă în Rusia

19 mar 2014 Autor: Mirabela Tiron

Ali Yilmaz Yildirimlar lucrează în cadrul lanţului hotelier încă din 1995

Mandatul lui Ali Yilmaz Yildirimlar la conducerea hotelului Radisson Blu a început în 2009 şi a durat aproape cinci ani.

Austriacul Ali Yilmaz Yildirimlar, 45 de ani, di­rectorul general al hotelului de cinci stele Radisson Blu, care ocupa această funcţie din 2009, a fost pro­mo­vat ca director regional în Rusia, unde va răspunde de ho­telurile sub brandul de patru stele Park Inn by Radisson.

Oficialii hotelului au transmis că săptămâna viitoare va veni noul director general, al cărui nume nu a fost făcut public până la închiderea ediţiei.

Hotelul Radisson Blu operează 424 de camere şi are afaceri de 25 milioane de euro.

Înainte de a veni în România, Yildi­rimlar a fost timp de doi ani general manager al ho­telului Radisson SAS Manchester Airport. El activează în cadrul lanţului încă din 1995, timp de zece ani ocu­pând diferite poziţii în cadrul hotelului Radisson SAS Palais din Viena, după care a preluat funcţia de director de operaţiuni la hotelul Radisson SAS din Amsterdam.

În 2011, el a fost numit în funcţia de district director al Rezidor pentru Europa de Sud-Est, poziţie din care cooor­dona activitatea a încă cinci hoteluri din Bulgaria, Slovacia şi Cehia.

Radisson Blu şi Centre Ville, afiliat anul trecut la Re­zidor, sunt înregistrate pe compania Bucureşti Tu­rism, controlată de firma BEA Hotels Eastern Europe cu 76,83% şi SIF Transilvania (SIF3) cu 11,29% din titluri.

Recent, acţionarii firmei Bucureşti Turism (BUTU), proprietarul hotelului Radisson şi al com­ple­xu­lui Centre Ville din Capitală, au aprobat transfor­ma­rea a 165 de apartamente din Centre Ville pentru a opera sub brandul Park Inn by Radisson. Investiţia se va ridica la 2,7 milioane de euro şi se va derula în februarie-iunie anul acesta.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.03.2014

 
Cuvinte cheie:
hotel
, capitala
, rusia
, plecare
, sef
, conducere
, incepere
, mandat
, bucuresti
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide