Companii

Şeful mallului Băneasa: Am avut vânzări de 200 mil. euro, plus 5%

George Argentopoulos

George Argentopoulos

Autor: Cristi Moga

06.02.2014, 21:37 2199

Vânzările magazinelor din mallul Băneasa Shopping City din nordul Capitalei, controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu şi Radu Dimofte, au ajuns anul trecut la 200 de milioane de euro, ca urmare a unei creşteri a încasărilor de 5%, potrivit lui George Argentopoulos, CEO al firmei Băneasa Developments, managerul de pe monitorul căruia se pot vedea zilnic trendurile din consum.

Cifra nu include vânzările realizate de retailerii mari de pe platforma Băneasa, precum IKEA (100 mil. euro), Carrefour (în jur de 100 mil. euro, potrivit estimărilor ZF) sau Mob­expert, ci doar rulajul chiriaşilor din Băneasa Shop­ping City şi galeria Feeria, precum Peek & Cloppenburg, Zara sau H&M.

„Mallul este complet ocupat. Ţinând cont de cererea existentă, cred că proiectul mai poate susţine 20.000 de metri pătraţi de retail şi 3.000 de metri pătraţi de entertainment“, a declarat Argentopoulos.

El se concentrează în prezent pe dezvoltarea şi administrarea unor noi spaţii de divertisment, iar cea mai nouă investiţie, de 1,2 - 1,3 mil. euro, a fost realizată într-un club cu bowling, biliard şi alte jocuri deschis în spaţiul fostului magazin Domo care a fost mutat în altă zonă a proiectului.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO