Companii

Şeful OPSPI: Cumpărătorul Cupru Min poate să facă ce vrea acolo. Noi nu suntem serviciu secret să ştim acţionarii

 Şeful OPSPI: Cumpărătorul Cupru Min poate să facă ce vrea acolo. Noi nu suntem serviciu secret să ştim acţionarii investitorului

Autor: Roxana Petrescu

27.03.2012, 13:47 1136

Florin Vlădan, şeful Oficiului Participaţiilor Statului si Privatizarii in Industrie, a declarat marţi că nu ştie cine sunt acţionarii fondului de investiţii Bayfront Capital Partners, care se află în spatele canadienilor de la Roman Copper, companie care a preluat luni, cu 200 de milioane de euro Cupru Min, compania care deţine 60% din rezervele de cupru ale României.

"Nu suntem noi un serviciu secret, informaţiile OPSPI se termină la Bayfront, companie care deţine 100% din Roman Copper. Aceasta din umră a fost înfiinţată în noiembrie 2011, are un profit de 1 milion de dolari canadieni, datorii de 1 milion de dolari canadieni, la o cifră de afaceri de 4 milioane de dolari canadieni", a declarat Vlădan.
Potrivit oficialului, nu există nicio condiţie privind dezvoltarea Cupru Min, după cumpărarea de către un investitor privat.
"Nu au nicio condiţie de dezvoltare la Cupru Min, pot să facă orice acolo, dar nu vine nimeni să-şi bată joc de banii lui", a declarat Vlădan.
El a spus totuşi că ar fi nevoie de investiţii de 90 de milioane de euro la Cupru Min pentru a ţine compania pe linia de plutire.
Oficialul a spus că lipsa oricăror condiţii din contractele de privatizare este impusă de o directivă europeană, însă a refuzat să precizeze care este hotărârea care dictează acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO