Companii

Şeful Pfizer: Evaluăm strategia pentru a creşte investiţiile la Cluj, dar va depinde de mediul în care operăm

Nolan Townsend, country manager Pfizer România

Faptul că mulţi români pleacă să lucreze în alte ţări arată că România are o forţă de muncă competitivă.

Nolan Townsend, country manager Pfizer România Faptul că mulţi români pleacă să lucreze în alte ţări arată că România are o forţă de muncă competitivă.

Autor: Ioana David

17.07.2014, 00:08 505

Viitorul economiei româneşti va fi în industriile bazate pe informaţii, care folosesc tehnologia şi forţa de muncă specializată.

Nolan Townsend, americanul de 34 de ani care în mai a venit în România pentru a prelua poziţia de country manager al Pfizer, numărul 5 pe piaţa de locală de me­dicamente, spune că sta­tul român ar trebui să încu­rajeze dezvoltarea unor sec­toare precum farma sau in­dustria IT, care se bazează pe cer­cetare-dezvoltare şi care ar putea contribui la dezvoltarea eco­nomiei, ar crea joburi mai bine plătite şi ar păstra oamenii în ţară.

„Ştiam (dinainte să vină în ţară - n.red.) că Româna are una dintre dintre cele mai educate şi com­petitive forţe de muncă din re­giune. (…) Dacă e să ne gândim la viitorul economic al României, ce industrii ar fi importante pen­tru a crea oportunităţi de an­ga­jare şi de investiţii, din punctul meu de vedere, industriile bazate pe infor­maţie (knowledge based in­dustries, concept care se referă la in­dustriile dezvoltate care tind către folosirea tehnologiei, a informaţiei şi a forţei de muncă înalt specializate – n. red.) vor fi viitorul economiei româneşti. Faptul că mulţi români pleacă să lucreze în alte ţări arată că România are o forţă de muncă com­pe­titivă“, a spus Townsend, într-un interviu acordat ZF, primul de la pre­luarea mandatului.

El vine după o experienţă de doi ani în Ucraina, unde a condus afacerile Pfizer, companei care în acea piaţă se află în topul primilor 15 jucători (dacă se iau în calcul şi companiile de generice şi  între primii 10 dacă se exclud acestea).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO