Companii

Şeful SABMiller: Nu-mi place PET-ul, dar trebuie să fim competitivi

Alan Clark, CEO-ul gigantului SAB­Miller

Alan Clark, CEO-ul gigantului SAB­Miller

Autor: Ioana David

21.11.2013, 21:23 1221

Alan Clark, CEO-ul gigantului SAB­Miller, care deţine pe piaţa locală producătorul de bere Ursus Breweries, cu afaceri de 288 mil. euro, spune că a fost nevoie de o redefinire a portofoliului de produse pentru a deveni mai competitivi şi pentru a-şi „schimba norocul“ în România.

Vânzările Ursus Breweries au scăzut puternic în 2010 şi 2011, însă au revenit pe creştere anul trecut. Şi în prima parte a anului vânzările Ursus s-au majorat cu 6% pe o piaţă în scădere.

Clark, care conduce un grup cu afaceri de 18 mld. dolari în prima jumătate a anului, a precizat că scăderile iniţiale au avut loc într-o piaţă cu foarte multe discounturi în care concurenţii se concentrau pe câştigarea de cotă de piaţă.

„În primul rând a fost vorba despre situaţia competitorilor. Toţi făceau discounturi în România. Segmentul economic a devenit tot mai puternic în ultimii ani. Concurenţii pot alege să meargă după cotă de piaţă, gândindu-se că vor câştiga valoare mai târziu. În ultimii ani, strategia noastră în România a fost să ne păstrăm sus din punctul de vedere al valorii, iar în final a trebuit să ne redefinim portofoliul şi să devenim mai competitivi. Totul ţine de portofoliu.“

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO