Companii

Şeful Sheraton Bucureşti: Businessul este în creştere, am avut un grad de ocupare de 80% în septembrie

Daniel Ben-Yehuda, manager al hotelului Sheraton din Bucureşti: O treime din veniturile hotelului sunt aduse de food&beverage, care include şi evenimentele.

Daniel Ben-Yehuda, manager al hotelului Sheraton din Bucureşti: O treime din veniturile hotelului sunt aduse de food&beverage, care include şi evenimentele.

Autor: Mirabela Tiron

30.09.2016, 22:30 493

„Toată piaţa hotelieră din Bucureşti este pe creştere, a revenit perioada de creştere în sectorul hotelier, lucrurile se apropie de normalitate.“

Daniel Ben-Yehuda, un manager care a mai lucrat pentru brandul hotelier Sheraton în Tahiti şi Israel şi care conduce în prezent hotelul Sheraton din Piaţa Romană din Capitală, spune că a reuşit să aibă în septembrie 80% din camerele hotelului ocupate şi că până la final de an va atinge şi targetul de 10 milioane de euro cifră de afaceri.

„Am reuşit să construim o categorie nouă de clienţi, cei pentru cinci stele, care au venit din toată Europa, dar şi din ţări precum China.  70% sunt clienţi business, iar restul turişti. O treime din veniturile hotelului sunt aduse de food&be­verage, care include şi evenimentele“, a declarat Daniel Ben-Yehuda pentru ZF. El conducea anterior numirii la Sheraton complexul hotelier Ramada (cu hotelurile Ramada Plaza şi Parc), unde ocupă în continuare poziţia de director general.

Procesul de transformare a clădirii din Piaţa Romană a început în toamna anului 2014, când lanţul hotelier Starwood Hotels & Resorts Worldwide (care deţine brandul Sheraton) a sem­nat un contract de franciză cu compania Grand Plaza Hotel (ce opera fostul Howard Johnson). Fostul Howard Johnson din Piaţa Romană a fost renovat cu 7 milioane de euro. În prezent, tariful unei camere duble, cu mic dejun, este de 661 de lei pe noapte la Sheraton în perioada 4-5 octombrie, arată site-ul de rezervări booking.com. Tarifele variază în funcţie de perioada de cazare, dar şi de cererea existentă la momentul rezervării. „Suntem pe profit, toată piaţa hotelieră din Bucureşti este pe creştere, a revenit perioada de creştere în sectorul hotelier,  lucrurile se apropie de normalitate. Tariful mediu a crescut cu 20-30% la noi“, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO