Companii

Segezha Packaging, afaceri de 13 mil. euro din saci de hartie

20.10.2008, 16:15 991

Producatorul de ambalaje din hartie Segezha Packaging, care detine o fabrica la Ploiesti, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 13 milioane de euro, in crestere cu cel putin 35% fata de anul trecut, pe baza dezvoltarii capacitatii de productie si a contractelor cu noi clienti din industria materialelor de constructii dar si din industria alimentara.

"Compania a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri egala cu cea totala de anul trecut de circa 9,55 de milioane de euro, iar conform prevederilor noastre bugetare pe anul acesta speram sa depasim 13 milioane de euro", a declarat Gabriel Angelescu, sales manager al Segezha.
Compania va investi 4 milioane de euro in iarna acestui an pentru achizitionarea de utilaje in centrul de productie de la Ploiesti. Pana la sfarsitul anului, Segezha Packaging va schimba linia de productie veche din fabrica cu o linie moderna, care va majora capacitatea de productie cu aproximativ 30%.
"In perioada de iarna, cand nivelul comenzilor, in special al celor care provin din sectorul materialelor de constructii, este mai scazut, realizam revizii la toate utilajele din dotare. Pe cele uzate din punct de vedere le schimbam", a spus el.
Gabriel Angelescu a mai spus ca majorarea continua a capacitatilor de productie din actuala fabrica din Ploiesti a dus la un nivel al productiei cu care compania poate acoperi atat cererea de pe piata locala cat si pe cea din zonele apropiate, precum Moldova, Bulgaria, Grecia.
Compania a inregistrat in prima parte a anului o productie mai mare cu 25% fata de anul trecut, sustinuta in special de contractele cu producatorii de materiale de constructii (ciment, adezivi, mortare), sector pentru care se anticipeaza o crestere si in urmatorii 5-8 ani la nivel national, dupa cum apreciaza Angelescu.
"Astfel, pentru anul 2009, principalii producatori de ciment din piata autohtona si-au anuntat deja decizia de a construi in Romania noi fabrici de ciment, in vederea acoperirii cererii de materiale in crestere", a spus el. Compania avea anul trecut contracte cu cei trei mari producatori de ciment de pe piata locala, Lafarge, Holcim si Heidelberg.
Producatorul de ambalaje din hartie a incheiat anul acesta contracte cu sase noi clienti producatori de materiale de constructii pe piata locala. In plus, compania a devenit furnizoare si pentru fabrica de furaje G-A Nutritie Animala din Bacau, detinuta de grupul francez Evialis prin filiala Guyomarc'h si holdingul Agricola Bacau.
Fabrica de saci din hartie din Ploiesti a fost infiintata in anul 1999, ca sucursala a companiei finlandeze Walki Sack. Incepand din iulie 2007, filiala locala a companiei finlandeze a fost preluata, intr-o tranzactie derulata la nivel international, de grupul rusesc de firme InvestLesProm Group, numele companiei fiind schimbat in Segezha Packaging.
InvestLesProm Group mai detine 14 fabrici producatoare de saci din hartie in Europa, produce 1,3 miliarde de saci anual si are 1.500 de angajati. Grupul a achizitionat la sfarsitul anului trecut doua fabrici in Turcia si a lansat o noua fabrica in Rusia. Segezha Packaging concureaza pe aceasta piata cu producatori precum Mondi Packaging si Alma Viva Group din judetul Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO