Companii

Semnal de alarmă: Cum au ajuns antreprenorii români să să importe piese de lemn pentru mobilă din străinătate? ”Din păcate, ajun­­gem să cumpărăm ele­men­te din lemn din Slo­va­cia sau din Ger­mania la un preţ mai mic de­cât cel din România”

Peste 200 de antreprenori şi manageri au participat ieri la Baia Mare la conferinţa ZF Antreprenorii României

Peste 200 de antreprenori şi manageri au participat ieri la Baia Mare la conferinţa ZF Antreprenorii României

Autor: Ştefan Stan, Mădălina Dediu Panaete

06.11.2016, 00:07 4635

România nu poate fi competitivă la nivel euro­pean în agricultură şi in­dus­tria alimentară, având în vedere că pro­du­cătorii din state precum Ungaria primesc un spri­jin mult mai mare. România este invadată de im­porturi de legume, fructe sau carne din cauza fap­tului că producătorul român nu se poate bate din punctul de vedere al preţului cu jucătorii străini, a subliniat Cristian Mol­dovan, proprietarul companiei cu activitate în agricultură Pro­mat Comimpex.

„În prezent importăm 900.000 de tone de pâine congelată, adică o treime din pâinea pe care o consumăm. Importăm zahăr, fructe, legume sau carne de porc. Importăm toate aceste produse pentru că este o mare diferenţă între subvenţiile primite de producătorii români şi cei străini. (...) În Ungaria subvenţia la hectar este de 300 de euro, la noi este de 150 de euro“, a declarat antreprenorul în cadrul conferinţei ZF de la Baia Mare.

Şi Vasile Pop-Pădureanu, preşedintele gru­pu­lui de firme Universal din Sălaj, cu afaceri de peste 10 milioane de euro anual,  a vorbit despre im­por­tanţa sus­ţinerii producţiei pentru creş­terea eco­nomică a României. Firmele grupului Universal sunt active în domenii precum industrie sau imobiliare. „Tre­buie să vorbim în România de va­loare adăugată. (...) Ceea ce ne-a ţinut în viaţă în perioada de criză a fost producţia“, a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO