Companii

Semnal de alarmă: constructorul Strabag spune că şi-a redus numărul de muncitori din România din S1/2022. Măsura vine după scumpirile materialelor de construcţii

Semnal de alarmă: constructorul Strabag spune că şi-a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.10.2022, 11:56 2931

În raportul anual al grupului aferent anului 2021, Strabag preciza că cei mai mulţi angajaţi ai săi de pe plan local - peste 1.000 - sunt concentraţi în zonele de sud şi de est ale României Reducerea numărului de angajaţi anunţată de Strabag vine într-un context în care oricum necesarul de oameni în construcţii este mare, iar companiile reclamă că nu găsesc angajaţi pe piaţa locală Cum scumpirile materialelor de construcţii au afectat modul în care companiile îşi desfăşoară activitatea şi posibilitatea de a duce la bun sfârşit proiectele, numărul de muncitori are şi el de suferit.

România este una dintre ţările în care constructorul austriac Strabag şi-a redus numărul de angajaţi în primul semestru al anului 2022, potrivit celui mai recent raport publicat de grup.

„Numărul de angajaţi a rămas aproape neschimbat, cu o creştere de 1%, până la 20.258 (la nivel de grup - n. red.). La fel ca în cazul stocului de comenzi şi al producţiei, personalul a crescut în principal în Austria şi Republica Cehă, în timp ce tendinţe de scădere au fost înregistrate pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, mai ales în Bulgaria, Slovacia şi România“, se arată în raportul aferent activităţii din primele şase luni ale anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO