Companii

Semnal de alarmă de la cel mai mare constructor din România: Umbrărescu şi-a anunţat intenţia de a rezilia contractele de infrastructură cu CNAIR din cauza scumpirilor

Saltul făcut de Spedition UMB vine în contextul în care familia Umbrărescu şi-a adjudecat cele mai mari contracte de achiziţii publice încheiate de CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) în 2020.

Saltul făcut de Spedition UMB vine în contextul în care familia Umbrărescu şi-a adjudecat cele mai mari contracte de achiziţii publice încheiate de CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) în 2020.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.07.2022, 00:05 2272

♦ Umbrărescu a spus că imediat ce va fi aprobată în şedinţa de guvern Ordonanţa privind mecanismul de punere în aplicare a OUG 64/2022, va renunţa la solicitările de încetare amiabilă remise CNAIR ♦ „Ordonanţele guvernamentale sunt un pas înainte, dar nu acoperă integral ajustarea la nivelurile reale ale preţurilor, astfel că firmele de construcţii sunt condamnate să aibă pierderi“, spune Laurenţiu Plosceanu, preşedintele ARACO - Asociaţia Română a Antreprenorilor din Construcţii.

Spedition UMB, cel mai mare constructor din România după cifra de afaceri, şi-a anunţat intenţia de a rezilia contractele de infrastructură pe care le are în derulare în condiţiile creşterilor foarte mari de preţuri la materiale şi la utilităţi.

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a avut joi o convorbire la telefon cu Dorinel Umbrărescu, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

„Reprezentantul UMB Spedition a reconfirmat că a depus la CNAIR o solicitare de încetare amiabilă a contractelor doar pentru că doreşte să se înscrie în termenul legal oferit de OUG 64/2022, care permite ca, în cazul în care ambele părţi sunt de acord, constructorul să nu suporte consecinţele unei rezilieri obişnuite. Constructorul a precizat că în condiţiile actuale de creştere a preţurilor la materiale şi utilităţi se află în imposibilitatea finalizării contractelor. Acesta a dat asigurări că nu intenţionează să renunţe la contractele încheiate cu CNAIR, ci doar să se asigure că firma sa va beneficia de prevederile noilor modificări legislative privind formulele de ajustare a  preţurilor“, se arată în informarea de pe site-ul CNAIR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO