Companii

Semnal de alarmă! Numărul de farmacişti a scăzut cu 7% într-un an

Semnal de alarmă! Numărul de farmacişti a scăzut cu...

Autor: Georgiana Mihalache

06.03.2023, 08:00 327

Numărul farmaciştilor a ajuns la 18.200 de specialişti avizaţi în februarie 2023, cu aproape 7% mai puţini faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele prezentate de Colegiul Farmaciştilor din România, organizaţie care atrage atenţia că tinerele generaţii nu mai sunt atrase de acest domeniu.

Motivele, spun farmaciştii, ţin de promovarea scăzută a facultăţilor de farmacie, dar şi de complexitatea domeniului, care devine neatractiv pentru potenţialii studenţi.

„Îngrijorător este faptul că nu se mai completează locurile la Facultatea de farmacie, rămân locuri bugetate de stat neacoperite. Problema este cum promovează facultăţile oferta de şcolarizare. Profesia nu a mai fost atât de cunoscută şi a intervenit şi o plafonare a elevului. Să faci o Facultate de farmacie şi medicină implică un efort susţinut, trebuie să înveţi”, a spus pentru ZF farmacistul Mihai Băjan, care deţine lanţul de farmacii Băjan din Vâlcea.

În Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Cluj, Constanţa, Mureş, Timiş datele arată că este un farmacist la mai puţin de 700 de locuitori. La polul opus, în Botoşani, Călăraşi, Vaslui sau Teleorman sunt peste 2.000 de locuitori per farmacist, peste media naţională şi chiar cea europeană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO