Companii

Semnal de creştere în construcţii: Strabag şi-a dublat rulajul în T1

Semnal de creştere în construcţii: Strabag şi-a...

Autor: Andreea Neferu

08.06.2015, 00:07 795
Grupul austriac Strabag, care a realizat autostrada Deva-Orăştie şi cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, Sky Tower, a încheiat primul trimestru cu afaceri de aproape 41 de milioane de euro, în creştere cu 114% faţă de primele trei luni ale lui 2014, potrivit datelor din raportul trimestrial publicat de companie.

Rezultatele pe plus ale austriecilor vin în contextul în care sectorul de construcţii din România a dat semnale de revenire, lucrările de construcţii reuşind să crească cu circa 13% în primul trimestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Statistică.

„Sectorul de infrastructură de transport s-a stabilizat în România“, este singura referire la piaţa de construcţii locală pe care austriecii o fac în raportul lor. Astfel, lucrările inginereşti, sau de infrastructură, au avan­sat cu 2,7% în T1, potrivit Statisticii.

Printre noile proiecte pe care austriecii le-au câştigat anul acesta pe piaţa locală se numără construcţia unui tronson de autostradă de 10 kilometri între Ungheni şi Ogra, cu o valoare de 57 mil. euro. De asemenea, Strabag şi-a adjudecat şi un contract pentru construcţia primelor două clădiri ale proiectului de birouri Oregon Park din nordul Ca­pitalei, investiţie a grupului Portland Trust, condus de britanicul Robert Neale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO