Companii

Severnav da la apa un vapor de 20 mil. euro

24.10.2003, 00:00 57

Constructorul de nave Severnav Drobeta Turnu Severin va livra in urmatoarele doua saptamani un vapor destinat transportului de GPL si etilena in cadrul unei comenzi in valoare de peste 20 mil. euro primita din partea companiei germane Hartman, au spus pentru Ziarul Financiar surse din cadrul Severnav.
"Valoarea comenzii este de peste 20 mil. euro, contractul fiind semnat in cursul anului trecut. Durata de executie prevazuta pentru aceasta comanda este de zece luni, dar am intarziat din cauza nivelului scazut al apelor Dunarii. Acum speram ca in doua saptamani sa-l putem trimite la Constanta, unde se face asamblarea finala", au mai spus sursele citate. Hartman este o companie cu activitati in domeniul trasporturilor navale, dispunand de o puternica flota formata din aproximativ 100 de vapoare de transport, potrivit surselor citate.
De asemenea, producatorul de echipamente Fabrica de Echipamente pentru Centrale Nuclearo-Electrice (FECNE) SA, ce face parte din Grupul Energetic Tender, are o comanda in valoare de 850.000 euro pentru Chemgas Schiffahrts Gmbh & Co MT OST SEE KG Hartman tot pentru acelasi vapor executat de Severnav.
FECNE este unul dintre principalii furnizori romani de echipamente pentru Unitatea II a centralei de la Cernavoda si face parte din Grupul Energetic Tender (GET), primul holding privat de pe piata echipamentelor energetice.
Constructorul de nave Severnav Turnu Severin a inregistrat, in primul semestru, o cifra de afaceri de 144,6 mld. lei (circa 4 mil. euro). Severnav are un capital social de 69,7 mld. lei, din care Autoritatea pentru Privatizare (APAPS) detine 48,8% din actiuni, restul apartinand unor persoane fizice si juridice. Ultima cotatie a actiunilor Severnav, cotate pe Rasdaq, era de 31.000 de lei, la o valoare nominala de 25.000 lei.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO