Companii

SGR: Ambalajele de apă, sucuri şi bere vor avea un cod unic, naţional, pentru a limita importul de „gunoaie“

SGR: Ambalajele de apă, sucuri şi bere vor avea un cod...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.03.2022, 00:07 2872

Un cod de bare unic naţional şi un lo­go specific vor fi elementele de iden­tificare a ambalajelor care vor intra în Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), fenomenul care va schimba modul în care vom cumpăra băuturi răcoritoare, apă şi bere.

„Va exista un logo specific siste­mului, pe care consumatorul să-l poa­tă recunoaşte cât mai uşor, pe lân­gă codul de bare naţional, pentru a evita importul de ambalaje goale din alte ţări. Ambalajul trebuie să nu fie deteriorat, să aibă eticheta întrea­gă pentru a putea fi scanat codul de bare specific sistemului“, a spus Julia Leferman, director executiv al aso­ciaţiei Berarii României, în cadrul webinarului dedicat SGR, organizat de Coaliţia pentru Libertatea Co­merţului şi a Comunicării (CLCC).

Julia Leferman a mai spus şi că sunt prevăzute sisteme antifraudă, pentru situaţii precum importul de am­balaje goale din alte ţări şi intro­ducerea lor în sistemul naţional.

Sistemul Garanţie-Returnare vine ca o soluţie ce va funcţiona în pa­ralel cu procesul de colectare se­lectivă derulat de firmele de salu­britate, astfel că cele două căi nu se vor amesteca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO