Companii

Shachar Shaine: "Românii beau bere aşa cum consumă alţii băuturi răcoritoare"

Shachar Shaine: "Românii beau bere aşa cum consumă alţii băuturi răcoritoare"

Autor: Loredana VOICULESCU

20.01.2011, 17:51 207

Românii preferă să consume bere la PET, mai mult acasă, în faţatelevizorului, spre deosebire de alte naţiuni care aleg să meargăla terase cu prietenii.

"Este un obicei tipic românesc să ai în frigider un PET de doilitri de bere. Românii beau berea la PET aşa cum se consumă băuturirăcoritoare în alte ţări. Un american are în frigider nişte doze debere, în timp ce pentru scoţieni este tipic să meargă la bere laterase cu prietenii, în fiecare zi, după serviciu, iar germaniipreferă berea la sticlă", a declarat pentru Gândul Shachar Shaine, care a deţinut preşedinţia UnitedRomanian Breweries Bereprod (URBB) în ultimii şase ani.

Acesta a spus că în România berea blondă cu concentraţie de 5%alcool reprezintă 95% din piaţă. Motivele pentru care româniipreferă să bea berea acasă ţin atât de puterea de consum, dar şi defaptul că "românii sunt mai casnici decât englezii, de exemplu", înopinia lui Shachar Shaine. Citiţi interviul acordat de Shachar Saine publicaţiei Gândul pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO