Companii

Şi-a făcut firmă de curierat în Cluj, iar acum vrea să livreze colete în străinătate

Şi-a făcut firmă de curierat în Cluj, iar acum vrea...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.08.2013, 07:24 5900
Alina Boancă, 29 de ani, o antreprenoare din Cluj, care are o experienţă de şase ani în servicii de curierat, s-a hotărât anul trecut să îşi deschidă propria firmă în domeniu după ce a studiat potenţialul acestei pieţe.
 
A pus la bătaie câteva zeci de mii de euro, bani care au provenit din economii personale şi dintr-un credit bancar, a achiziţionat trei maşini de transport şi a angajat patru oameni.
 
„La început am reuşit să ne promovăm prin internet, prin prieteni, ni s-a dus vestea din vorbă în vorbă“, povesteşte antreprenoarea. Anul trecut, firma Shara & Emil SRL-D a înregistrat o cifră de afaceri de 72.000 de lei (16.000 de euro), în condiţiile în care firma a fost înfiinţată la jumătatea lunii martie. Antreprenoarea a reuşit să semneze un contract şi cu compania de curierat express DHL, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală a curieratului, pentru care a realizat pentru o perioadă livrări. Chiar şi aşa, Alina Boancă a hotărât să-şi reorganizeze afacerea şi să se îndrepte către livrarea internaţională. Şi-a oprit momentan activitatea pentru a crea un plan prin care îşi poate extinde businessul şi pentru a studia mai bine piaţa.
 
„O dată fixă pentru când vom face prima livrare internaţională încă nu avem, însă va fi cel mai târziu la începutul anului viitor“, precizează ea. Pentru a-şi mări afacerea, tânăra spune că ar mai avea nevoie de o maşină pentru transport şi de o investiţie de peste 20.000 de euro, o parte din bani intenţionând să-i obţină din finanţarea nerambursabilă de până la 10.000 de euro pe care statul îi oferă tinerilor sub 35 de ani pentru a-şi dezvolta un business.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO