Companii

Şi-a făcut instruirea în service-ul părinţilor. Acum are propria afacere

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

28.05.2013, 09:00 2899

Borbely Sandor, 30 de ani, din oraşul Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), a luat în 2011 o finanţare de 10.000 de euro de la stat şi un credit bancar pentru a-şi deschide un SRL-D care de­ţine în prezent o spălătorie auto şi un atelier de vulcanizare.

Ideea înfiinţării businessului Szasziserv SRL-D a venit ca urmare a experienţei de zece ani pe care Borbely Sandor o avea ca angajat al atelierului auto pe care îl deţineau părinţii săi.

De la înfiinţarea companiei şi până anul trecut profitul a fost nesemni­ficativ (87 de lei în 2011) din cauza preţurilor tot mai ridicate la utilităţi şi la produsele folosite de companie. În 2012, com­pania a avut afaceri de aproape 80.000 de euro, iar în prezent firma are şapte angajaţi.

„Problema este că de când am înfiinţat compania noi nu am crescut preţurile serviciilor pe care le fur­nizăm, în timp ce materialele, uti­lităţile s-au majorat. În cazul acesta, deşi noi muncim mai mult, profitul continuă să stag­neze“, spun repre­zentanţii Szasziserv.

Printre serviciile pe care compania le furnizează se numără spălarea şi cosmetizarea automobilelor, men­te­nanţa sistemelor de climatizare, mon­tarea anvelopelor sau reparaţia jantelor. Costul unei spălări este de 12 lei pentru exteriorul maşinii.

Una dintre problemele întâm­pinate de tânărul antreprenor la mo­mentul înfiinţării businessului a fost numărul mare de acte pe care a trebuit să le depună pentru obţinerea cre­ditului de la CEC Bank, instituţia de credit prin care se acordă împrumuturi în cadrul programului derulat de Mi­nisterul Economiei prin intermediul Agenţiei pentru Implementarea Pro­iec­telor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).

„Începutul a fost foarte greu pentru că banca ne-a cerut o geantă de acte, iar decizia de acordare a împru­mutului a durat foarte mult.“

Acest articol a aparut in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 28.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO