Companii

Sibiu, judeţul unde companiile au cea mai mare marjă de profit din România

Sibiu, judeţul unde companiile au cea mai mare marjă de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.11.2014, 12:26 1225

Sibiu, judeţ în care funcţionau anul trecut circa 13.800 de societăţi, se află pe primul loc în topul celor mai mari marje totale de profit înregistrate de companii, cu un nivel de 8%, peste media naţională de 6%, arată calculele ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Pe următoarele locuri în clasamentul marjei nete a profitului înregistrată de companii anul trecut se află judeţele Ilfov, Timiş, Cluj, Bacău, Alba sau Brăila, cu un nivel al marjei de 7%. La polul opus stau Gorj, Olt sau Argeş cu 3%.

În 2013, profitul net al companiilor din judeţul Sibiu s-a cifrat la circa 2,4 miliarde de lei. Cu această valoare, Sibiul se află pe locul trei după judeţe precum Timiş (2,7 miliarde de lei) şi Cluj (aproape 3 miliarde de lei).

Cea mai mare companie din judeţul Sibiu în funcţie de cifra de afaceri totală este Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România de stat, cu un rulaj de circa 3,9 miliarde de lei anul trecut, un profit net de 995 milioane de lei şi un număr de 6.297 de salariaţi.

Marea majoritate a celor mai mari companii din judeţul Sibiu sunt înregistrate chiar în municipiul Sibiu, care este şi capitală de judeţ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO