Companii

Sibiul, judeţul care a livrat singura companie integrată din Sănătate

Sibiul, judeţul care a livrat singura companie...

Autor: Ioana David

17.11.2014, 14:25 646

În domeniul sănătăţii, în Sibiu este concentrat un grup cu afaceri de peste 400 mil. euro, singura afacere integrată din acest sector. Polisano, afacere ridicată de sibieni, a ajuns în prezent, să opereze un distribuitor de medicamente, o fabrică, o reţea de farmacii, dar şi clinici, spitale şi laboratoare.

Alături de Braşov, Sibiul îşi dispută a doua poziţie în topul celor mai dezvoltate judeţe din punctul de vedere al sectorul privat din Sănătate (incluzând aici atât segmentul de medicamente cât şi serviciile medicale private). Doar în servicii medicale, businessul companiilor din Sibiu a fost de aproximativ 10 mil. euro anul trecut, însă în distribuţie se rulează peste 300 mil. euro.

În Sibiu, investiţiile în domeniul sănătăţii sunt legate de numele familiei Vonica, Ilie Vonica, de profesie medie, fiind cel care a pus bazele acestui business în 1993. Sibianul a decedat anul acesta, afacerea fiind acum dezvoltată de fiica sa, Loredana Vonica Gligor şi soţul său Ovidiu Gligor.

Cele mai recente investiţii ale Polisano sunt un spital cu 162 de paturi (un proiect de 25 mil. euro) şi o fabrică, care a atras până acum fonduri de 60 mil. euro.

În Sibiu, s-a dezvoltat Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Lucian Blaga, ceea ce a favorizat într-o mare măsură şi ascensiunea sectorului privat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO