Companii

Siemens Energy, un business de peste 146 mil. lei pe piaţa românească, caută acum aproape 200 de specialişti în România pentru un viitor hub pe regenerabile şi securitate cibernetică. Problema? Lupta pentru forţa de muncă este mai dură ca niciodată

Potrivit Ministerului Finanţelor, Siemens Energy a avut în 2020 un business de 146 de milioane de lei cu 167 de salariaţi în România.

Potrivit Ministerului Finanţelor, Siemens Energy a avut în 2020 un business de 146 de milioane de lei cu 167 de salariaţi în România.

Autor: Roxana Petrescu

31.03.2022, 10:00 966

♦ Intenţia germanilor, vizibilă încă de anul trecut, este de a ajunge la circa 1.200 de specialişti pe plan local pentru a transforma România într-un hub de soluţii şi servicii pentru piaţa de energie verde şi securitate cibernetică. Principala provocare va fi chiar identificarea oamenilor în contextul în care unul dintre cele mai mari obstacole în calea investiţiilor din noul val de regenerabile este lipsa acută de specialişti.

„Siemens Energy a deschis un hub regional de servicii în domeniul energiei, IT şi cyber security. În prezent sunt deja angajate 100 de persoane, urmând să fie create alte 1.200 noi locuri de muncă. De asemenea, vor să se implice în procesul de tranziţie, de la cărbune la gaze naturale, prin investiţii în producţia de hidrogen, în stocaj şi în dezvoltarea sistemului energetic“, a spus la începutul acestei săptămâni ministrul energiei, Virgil Popescu, aflat într-o vizită de lucru în Berlin.

În acest moment, pe site-ul de cariere al Siemens Energy sunt disponibile 199 de locuri de muncă pentru România, dintre care 192 sunt în Bucureşti. Astfel, România este acum cel mai fiebinte centru de recrutare la nivel global pentru Siemens Energy. Intenţiile gigantului german au fost vizibile încă de anul trecut, când compania avea, în octombrie, 96 de joburi disponible local. Siemens Energy livrează soluţii complete pentru toate sectoarele din energie, pornind de la energie verde, până la zona de producţie de gaze, sisteme de transport şi distribuţie a energiei. Potrivit Ministerului Finanţelor, Siemens Energy a avut în 2020 un business de 146 de milioane de lei cu 167 de salariaţi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO