Companii

Siemens face din 4 fabrici doar una

03.02.2010, 23:10 139

Siemens, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente siservicii pentru piete strategice cum ar fi energia, sanatatea sautransporturile, cu afaceri de 260 de milioane de euro in Romania, adecis sa reorganizeze activitatea din patru centre de productielocale care vor fi reunite din vara acestui an intr-o singuraentitate administrativa. Masura isi propune sa aduca anumitereduceri de costuri prin integrarea celor 4 unitati intr-unasingura si sa simplifice sistemul de management, dar nu vizeazaconcedieri. In total, aceasta decizie va avea impact asupra a 1.000de angajati.

"In iulie vom avea o singura entitate de productie prin reunireacelor 4 frabrici, una din Buzias si trei din Sibiu sub un singurmanagement", a explicat Cristian Secosan, 42 de ani, CEO al SiemensSRL. In total Siemens are pe piata locala 8 centre de productie incare lucreaza circa 1.700 de oameni. Odata cu aceasta reorganizare,Siemens vrea sa angajeze anul acesta 70 de oameni la o unitate dinTimisoara, specializata in livrarea de servicii pentru industriaIT. "Creste foarte mult numarul firmelor care decid sa-siexternalizaze departamentul IT. Este si o tendinta in ceea cepriveste externalizarea pentru reducerea costurilor, dar este si omasura normal de luat in contextul in care complexitatea din acestdomeniu creste rapid", explica Secosan, care a preluat conducereaSiemens SRL in vara anului trecut, anterior ocupand functia dedirector general al E.ON Furnizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO