Companii

Siemens va moderniza anul viitor fabrica Sykatec de la Sibiu

Siemens va moderniza anul viitor fabrica Sykatec de la Sibiu

Autor: Andrei Mazurchievici

03.12.2015, 13:55 1082

"Avem patru fabrici, trei sunt în Sibiu, iar una la Buziaş, care şi aceasta se va mări până la finalul anului viitor. De fapt, pe una dintre cele de la Sibiu o dezvoltăm acum, facem o fabrică mult mai mare. Această fabrică produce, în principal, componente electrice, partea de dulapuri, dulapuri mari pentru industria de transporturi, vagoane. Fabrica se numeşte Sykatec şi mai face cabluri speciale", a spus Costache.

Întrebat dacă investiţia în fabrica de la Sibiu se ridică la trei milioane de euro, Costache a răspuns: "Cred că investiţia la Sibiu e mai mare de trei milioane. Momentan nu vă putem spune cât va costa amenajarea fabricii".

Siemens România aniversează în acest an 110 de la înfiinţare. Cu această ocazie, Siemens a adus în România o replică a rover-ului Curiosity, care explorează suprafaţa planetei Marte. Siemens a dezvoltat partea de software a robotului.

Compania are nouă divizii, două centre de cercetare-dezvoltare (la Braşov şi Cluj), o unitate similară specializată în petrol şi gaze (la Bucureşti) şi aproape 1.600 de angajaţi.

"În centrele de cercetare-dezvoltare vom angaja alte câteva sute de persoane în anii care urmează", a completat Costache.

Anul trecut, Siemens a avut o cifră de afaceri de 138 de milioane de euro, neincluzând rezultatele financiare ale fabricilor de la Sibiu şi Buziaş.

AFACERI DE LA ZERO