Companii

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a dispus joi achitarea integrală a sumelor de bani datorate creditorilor şi vrea ieşirea rapidă din insolvenţă a companiei, după sistarea negocierilor cu Primăria Municipiului Bucureşti

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a...

Autor: Roxana Rosu

10.02.2022, 15:25 540

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a dispus joi achitarea integrală a sumelor de bani datorate creditorilor, după ce în urmă cu două zile compania a supus la vot în adunarea creditorilor ieşirea din insolvenţă a ELCEN.

Măsura vine după ce administratorul judiciar a sistat negocierile demarate cu Primăria Municipiului Bucureşti pentru transferul ELCEN către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, motivând decizia de faptul că municipalitatea nu a notificat până la termenul limită, de 31 ianuarie, care sunt sursele de finanţare ale transferului.

 În aceste condiţii, Sierra Quadrant consideră că lipsa unui răspuns echivalează cu retragerea Primăriei din cadrul negocierilor şi, corelativ, cu retractarea intenţiei în vederea achiziţiei activelor ELCEN.
 
Potrivit reprezentanţilor Sierra Quadrant, ieşirea din insolvenţă, în lipsa transferului de afacere (preluarea activelor ELCEN de către PMB), este necesară pentru a elimina riscurile intrării ELCEN în faliment, ale pierderii bonusului de cogenerare, ale pierderii oportunităţilor de atragere de fonduri europene nerambursabile indisolubil legate de îndeplinirea condiţiilor de mediu impuse de forurile europene responsabile în materie.
 
În aceste condiţii, adminsitratorul judiciar vrea ca întreaga procedură de ieşire din insolvenţă să se finalizeze în cel mai scurt timp.

ELCEN a fost înfiinţată în decembrie 2002, ca filială a S.C. Termoelectrica S.A., prin reor­ganizarea acestei societăţi comer­ciale. În prezent, Ministerul Energiei este principalul acţionar al companiei, deţinând 97,51% din acţiuni.

Obiectul de activitate al com­paniei îl reprezintă producţia, transportul, distribuţia, dispe­ceri­zarea şi vânzarea energiei termice, dar şi producţia şi vânzarea energiei electrice. ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România (40%) şi din Bucureşti (90%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO