Companii

SIF Hoteluri, companie deţinută de SIF Banat-Crişana, a finalizat vânzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea şi a încasat suma de 11 milioane euro

SIF Hoteluri, companie deţinută...

Autor: Roxana Rosu

22.11.2022, 09:51 337

SIF Hoteluri, companie deţinută de SIF Banat-Crişana, a încheiat un contract pentru vânzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea, la preţul de 11 milioane euro.

Compania a anunţat acţionarii că suma a fost integral încasată, potrivit unui anunţat publicat la BVB.

În ultimele ore ale şedinţei de tranzacţionare de ieri, acţiunile CAOR urcau cu 7,6%, însă pe un rulaj de doar 2.200 de lei.

Tranzacţia are la bază o hotărâre din martie 2022 a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIF Hoteluri, prin care Consiliul de administraţie a fost împuternicit să efectueze tranzacţia la un preţ cel puţin egal cu valoarea justă rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator independent autorizat, cu cel mult 3 luni anterior agreării preţului de vânzare.

Transferul efectiv al activităţii se va face la data de 1 decembrie 2022.

SIF Hoteluri are o capitalizare de 67 milioane de lei şi mai deţine trei hoteluri în Timişoara, Baia Mare şi Cluj-Napoca.

De la începutul anului, acţiunile CAOR s-au apreciat cu circa 36% pe tranzacţii de doar 32.270 lei.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO