Companii

SIF Transilvania investeste 1,5 milioane de euro la Baile Felix

16.06.2005, 19:38 20

SIF Transilvania a anuntat participarea cu 55,7 mld. lei (peste 1,5 mil. euro), in cadrul majorarii de capital operate de catre societatea Turism Felix din statiunea Baile Felix.

In acest scop, SIF Transilvania a subscris peste 2,2 milioane actiuni cu valoarea nominala de 25.000 lei/ actiune.

SIF Transilvania este actionarul majoritar al Turism Felix la care detine 74,2% din capitalul social. Principalul actionar minoritar este SIF Oltenia, cu 11,4% din actiuni.

Reprezentantii SIF Transilvania au precizat ca sumele alocate pentru Turism Felix sunt pentru continuarea procesului de modernizare a hotelurilor aflate in proprietatea societatii. Anul trecut, Turism Felix a derulat investitii in valoare de 45 de miliarde de lei (1,1 mil. euro), din surse proprii, pentru modernizarea si dotarea activelor din patrimoniu.

Turism Felix detine hotelurile de trei stele International, Nufarul si Termal, unitatile de doua stele Lotus, Poienita, Somes, Mures si Unirea, precum si Felix si Poiana de o stea. In afara de acestea, societatea are in patrimoniu sase baze de tratament aferente hotelurilor.

Anul trecut, Turism Felix a realizat o cifra de afaceri de 321 de miliarde de lei (7,9 mil. euro), reusind sa-si tripleze profitul, pana la 23,2 miliarde de lei (0,6 mil. euro).

Cea mai importanta contributie la obtinerea acestor rezultate au avut-o serviciile de cazare, care au generat aproape 40% din incasari.

In primul trimestru al lui 2005, societatea a inregistrat o pierdere de 3,8 miliarde de lei (0,1 mil. euro), la o cifra de afaceri de 63,3 miliarde de lei (1,7 mil. euro).

SIF Transilvania detine cel mai important portofoliu in domeniul turismului dintre cele cinci societati de investitii financiare. Pe lana Turism Felix, in portofoliul SIF Transilvania se mai regasesc societati importante precum Turism, Hoteluri si Restaurante Marea Neagra, Tusnad SA, THR Prahova, Turism Covasna sau Tratament Balnear SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO